Smelt 30 gr van de boter in een pan die groot genoeg is om de
filets in één laag in te leggen.
Snijd de rest van de boter in blokjes en zet die in de
koelkast.
Smoor de ui en de selderij heel zachtjes in de boter gaar.
Bind de kruiden met een stukje garen tot een bosje en leg dat
samen met het bier, de jeneverbessen, de peper en een klein
beetje zout in de pan.
Breng het geheel aan de kook en leg dan de grietfilets in de
pan.
Temper het vuur tot het vocht heel zachtjes pruttelt en
pocheer de filets in 3-5 minuten net gaar.
Neem ze voorzichtig uit de pan, doe ze over op een ondiepe
schaal en houd ze warm.
Zet het vuur onder de pan hoger en laat het vocht flink
inkoken tot er nog driekwart over is.
Doe dan de rest van de boter er met een paar blokjes tegelijk
in en draai met de pan, zodat de boter in de saus oplost.
Breng op smaak en schenk dan de saus door een zeef over de
vis.
Bestrooi het geheel met wat gehakte peterselie en serveer
direct.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |